1500 g
köttfärs smör 1 msk vetemjöl 1 st burk krossade tomater (400 g) 1.5 dl buljong (från tärning) 1 st vitlöksklyfta krossad 1 tsk basilika 1 tsk oregano 2 krm svartpeppar 1.5 tsk salt 10 st potatis skalade och skivade 1 dl riven ostBryn köttfärsen. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt tomater, buljong, vitlök, kryddor och salt. Lägg hälften av potatisskivorna i en smord ugnssäker form. Häll på köttfärsröran. Täck med resten av potatisskivorna. Strö över osten.
1 Ställ
in gratängen i 225 graders ugnsvärme cirka 35 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Här tillsammans med goda smaker som påminner smaklökarna om det Italienska köket. Italiensk ugnsbakad köttfärsgratäng 4-6 portioner500 gram nötfärs1 gul lök2 vitlöksklyftor1 ägg1 dl ströbröd1 dl vatten1 msk oregano400 gram krossade tomater smaksatt med basilika200 gram färska champinjoner1 boll mozzarellasalt och peppar Skala och hacka lök och vitlök
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Börja koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Starta ugnen på 225 grader. Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med färsen tills den är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.