Blanda ägg, brödtärningar, tomatjuice, persilja, oregano, salt, peppar och vitlök och låt blandningen stå och dra ca 10 minuter tills brödet sugit åt sig vätska
Men efter att ha läst Mårtenssons årskrönika, där de plockade fram godbitarna från 2011, fick jag upp ögonen för en Italiensk Köttfärslimpa som de gjort. Italiensk Köttfärslimpa 4 port400 g nötfärs½ dl ströbröd1½ dl mjölk2 schalottenlökarsalt och peppar1 ägg1 boll mozzarella 1 pkt skivat bacontorkad basilikaSlå ströbrödet i en skål med mjölk och låt det svälla 5 minuter. Italiensk Köttfärslimpa 4 port
Sätt ugnen på 175 grader. Knäck äggen i en bunke, häll i tomatpurén och vispa till en jämn smet. Riv eller smula brödskivorna smått med fingrarna och lägg i bunken, häll på grädden och rör om så att alla brödsmulor blir genomfuktade
Riv brödet i bitar och låt det svälla i mjölken. Blanda färs, nyriven parmesanost, ägg, hackad vitlök, salt och peppar, och arbeta ihop till en smidig färs
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.