Den här typen av gratäng brukade jag laga ibland när vi fortfarande åt fisk. Nu äter vi ju inte fisk längre men jag vill ändå fortsätta göra dessa smidiga så kallade 'allt i ett gratänger'
Därför blev det en vegetariskgratäng istället. Idag skulle jag laga en grönsaksgratäng med köttfärs, men någon gång under matlagandet fick jag för mig att vi inte hade någon färs hemma och plockade fram quorn ur frysen
Den här pajen är så god så man får önskemål om att göra den till födelsedagar och typ varje helg. Tillsammans med en god sallad och vitlöksvinägrette så vill man inte ha så mycket mer
Strö över osten, ställ in gratängen mitt i ugnen i 200 grader ca 25-35 minuter beroende på ugn, tills osten smält och fått fin färg. 2 ½ -3 dl crème fraiche. ½ -1 tsk chilipulver. ½ -1 tsk cayennepeppar. 150 - 200 g hushållsost
Kvällens middag blev en vegetariskgratäng. Gratängen liknar en ratatouille i smaken, men med en touch av soltorkade tomater och med ett härligt segt täcke av gratinerad mozzarella
Eftersom jag åt vegetariskt har jag både feta- och rivenost i för att få proteiner. -) nöjd mamma som gjort sin dotter väldigt glad genom ett par timmar på badhuset
Superenkel att göra är den här vegetariskagratängen, men det behöver ju inte vara krångligt för att vara gott (mycket godare än jag lyckades få till det på bilden
Ett gott GI-tillbehör till kyckling, fisk eller kött är den här vegetariskagratängen med bönor. 8-10 färska champinjoner. 1 burk vita stora bönor 400 g 1 burk röda bönor 400 g 8-10 färska champinjoner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.