Börja medpistoun. Kör alla ingredienser med en stavmixer i en skål. Pistou. Servera medpistoun, hyvlad parmesan och ett gott vitt bröd med ringlad olivolja på
Maten i Provence bär tydligt släktskap med det italienska köket. Soup au pistou är traditionellt bonnakäk med ungefär lika många recept som det finns matlagare i Provence
Rör i persilja och smaka av med ev mer salt och peppar. 2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja
Och i stället för att runda av med grädde blev det en mjölk- och mjölredning som rörs i på slutet. Soppan såg trevligare ut på bild med fina hela bitar men smaken är ändå viktigast - så ner med mixern bara
Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Smula ner jästen i en degbunke. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.