Tryck till fyllningen och rulla ihop fläskfilén. 600 g fläskfilé. Sätt ugnen på 175 grader. Snitta filén längs med (men inte helt igenom) och banka ut den med en köttklubba
Tryck till fyllningen och rulla ihop fläskfilén. Ingredienser (4 portioner)600 g fläskfilé8 soltorkade tomater i olja½ dl färsk basilika100 g skivad parmaskinka125 g mozzarellaost1 msk olivolja1 tsk salt1 krm nymald svartpepparTillagning. 600 g fläskfilé
Låt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning. Linda in de heta filéerna i ugnsfolie och låt dem svalna under tiden du rör ihop dressingen (fläskfilén lagas färdigt i folien och blir mycket mör och saftig)
) Receptet på fläskfilén är eget hittepå och god var även den. Fylldfläskfilé 2 port1 fläskfilé, ca 500 g200 g mozzarellaost1 stor vitlöksklyfta, tunt skivad½-1 dl hackad basilika1 näve ruccolasalladcrème de balsamicosalt och svartpepparSkär ett lång snitt längs med hela filén, fläk upp köttet och banka ut det lätt så det blir något så när jämntjockt
Fylldfläskfilé. Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
600 gram välputsad fläskfilé. Putsa filén, skär en skåra längs med filén. Bryn baconet, låt rinna av på hushållspapper och blanda sedan hälften av baconet med ost och tomaterna
Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra köttet. Snitta filén längs med men inte helt igenom. Fyll snittet med osten och tomaterna och bind upp med stektråd på 5–7 ställen med jämna mellanrum
Putsa fläskfilén och skär den i 4 lika stora bitar. Stek fläskfilén mitt i ugnen ca 30 minuter. Lägg 1 fläskfilérulle ovanpå varje och strö några oliver runtom. 600 g fläskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.