Italiensk fiskgryta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg färska musslor, med skal, t ex blåmusslor
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 klyfta vitlök
  • 2-3 stjälkar persilja
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 300 g laxfilé, skinnfri
  • 300 g räkor oskalade
  • 3 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 purjolök, sköljd och skuren i strimlor
  • 3 skalade potatisar, skurna i små tärningar
  • 1 litet fänkålshuvud, sköljt och skuret i bitar
  • 2 msk färsk timjan, hackad (eller 2 tsk torkad)
  • 0,5 msk färsk rosmarin, finhackad
  • 1 krm cayennepeppar
  • 4 tomater, flådda, urkärnade och skurna i bitar
  • 2 dl vitt vin, torrt
  • 1 förp saffran (0,5 g)
  • 0,75-1 tsk salt
  • 1,25 l vatten
  • 2-3 tärningar fiskbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • bladpersilja, finhackad
  • vinkokta musslor1 kg färska musslor, med skal, t ex blåmusslor 1,5 dl vitt vin 1 klyfta vitlök 2-3 stjälkar persilja 0,5 krm svartpeppar
  • fiskgryta300 g laxfilé, skinnfri 300 g räkor oskalade 3 msk olivolja 2 klyftor vitlök, skivade 1 purjolök, sköljd och skuren i strimlor 3 skalade potatisar, skurna i små tärningar 1 litet fänkålshuvud, sköljt och skuret i bitar 2 msk färsk timjan, hackad (eller 2 tsk torkad) 0,5 msk färsk rosmarin, finhackad 1 krm cayennepeppar 4 tomater, flådda, urkärnade och skurna i bitar 2 dl vitt vin, torrt 1 förp saffran (0,5 g) 0,75-1 tsk salt 1,25 l vatten 2-3 tärningar fiskbuljong salt svartpeppar bladpersilja, finhackad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.