Italiensk fiskgratäng med pesto
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Italiensk fiskgratäng 2 port 400 g vit fisk, vi hade sej, eller lax
  • 150 g fänkål, tärnad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 stjälk blekselleri, skivad
  • 5 cm purjolök, skivad
  • 80 g färsk bladspenat
  • 10 cocktailtomater, halverade
  • 2½ dl grädde
  • ½-1 dl pesto (smaka av till önskad mängd)
  • 100 g färskost, typ Philadelphiaost
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
  • Fräs fänkål, paprika, selleri, lök och spenat ca 5 minuter och lägg över i en smord ugnsfast form.
  • Lägg fiskfiléerna på grönsakerna, salta och peppra.
  • Blanda samman grädde och pesto i en gryta, låt koka upp och småputtra några minuter innan du häller blandningen i formen.
  • Rör samman färskost och parmesanost, klicka blandningen över fisken och lägg på tomaterna.
  • Gratinera mitt i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter tills fisken är färdig.
  • Ta ut och servera med valfritt tillbehör, vi hade risoni till vår fiskgratäng.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.