Jag läser ju - som några av kanske er redan vet - italienska en dag i veckan, och nu fick jag för mig att jag skulle baka en italiensk julkaka, en panettone, till vår julavslutning
Fläskkotletter påitalienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Ni känner säkert igen de stora festliga kartongerna med höga sockerkaksliknande kakor inslagna i cellofan, ofta med en påse florsocker i paketet som man pudrar över innan … Läs mer →
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Den som råkar vara på plats (ofast min syster enär hon bor där) får kallt räkna med att checka in en extra resväska fylld med julgott på flyget till Sverige, annars kommer resten av familjen giva den tomhänta på moppo
Så här i ”buffétider”, som man väl kan kalla våren med alla dessa fester, passar den italienska klassikern Vitello Tonnato – kalv med tonfisksås – alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.