Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Mosa banan och blanda med ägg. Riv äppleoch blanda i. Och gud så goda de blev. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, häll sedan ner detta i smeten och blanda väl
Vispa glassen i en kall bunke tillsammans med kanelen tills den får konsistensen av mjukglass. Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Solen strålar och trots att jag är genomförkyld så känns det som att det kommer bli en toppendag
Skär fetaosten i tärningar och lägg tillsammans medvattenmelon i en salladsskål. Jag älskar vattenmelonoch den här salladen är en av mina favoriter under sommaren
Vispa glassen i en kall bunke tillsammans med kanelen tills den får konsistensen av mjukglass. Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass
Det firade jag på min nya blogg LCHF Made in Sweden med att bjuda på ett läskande glas istemed mynta, naturligtvis helt utan socker eller sötningsmedel
Hacka äpplenamed skal och kärnhus och lägg i en kastrull. Blanda ut jästen med lite socker och lite ljummet vatten i en skål, då får du en vätska som sedan lättare blandas i äppelvattnet
***Text och bild av Miss Meister om inget annat anges. Om man vill göra mer av dem än bara koka och äta med smör, och eventuellt lite salt, så kan man göra en ljumen rödbetssallad medäppleoch pepparrot
Dem kom till ochmed så bra överrens att vi om några veckor ska åka till Boda borg. Det hade nog varit helt annorlunda om fyra killar tog med sig sina flickvänner på middag, det är nog mycket svårare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.