ca ½ msk riven färskingefära. Vi kör med torkad mynta eftersom den håller så mycket längre än den i kruka, det blir mer intensiv myntasmak när den är torr och därför behöver man inte ta så mycket
Sjud gurkmeja och vatten på låg värme i ca fem minuter till en krämig pasta. Lägg i 1 tsk av gurkmejapastan, ingefära, rapsolja, honung, myntaochmandelmjölk i en kopp. Gurkmejan räcker till ca 3 liter dryck, förvara pastan i en glasburk i kylskåpet och ta lite varje gång. 0,5 dl gurkmeja0,5 dl vatten1 tsk gurkmejapasta(se ovan)2 dl GoGreen Mandeldryck Original1 tsk riven färskingefära1 tsk kallpressad rapsolja2 tsk honung eller agavesirap Några blad färskmynta
Blanda den med den rivna ingefäran, oljan och sojan. Smaka av och krydda ev mer med salt och peppar. Marinaden är godast till kyckling som sen grillas, men det funkar även med tex karréskivor eller fläskfilé
Power shots medfärskingefäraoch gurkmeja samt massa saftiga apelsiner, citroner och några äpplen. En uppsättning med koncentrerade nyttigheter i form av shots att inta en per dag är så rätt och så gott
Den hettar till ochman blir verkligen varm inifrån. Det spelar nästan ingen roll hur mycket kläder man tar på sig, känner mig lätt frusen in i märgen ändå
Det finns nog ingenting som smakar så magiskt som när man gör en soppa från grunden med egenkokt buljong, enkelt är det också, kolla in receptet så förstår ni
Eftersom ingefära är temat på Månadens middagstips och det inte skadar att stärka immunförsvaret inför hösten, färskingefära är ju t ex en populär ingrediens i örtte och huskurer, så kan jag inte låta bli att leta spännande recept medfärskingefära i
Basmati- eller jasminris. ) Ett middagstips som absolut fick godkänt av familjen, men vi uppskattar lite mer malla i maten så det är en rätt att prova sig fram med mängden sambal oelek ochingefära för önskad styrka
Blanda samman alla ingredienserna till vinegretten förutom myntan. Värm upp olivolja i en kastrull och lägg i gurkan och ärterna hastigt så de bara blir lite varma, avsluta med att hälla över dressingen och smaksätt med hackade mynta, salt och peppar
Som sagt - jag experimenterade medfärskriveningefäraoch rosmarin och toppade med lite flingsalt. Vidare bakade jag kakan både gluten- och mjölkfri men det går så klart att använda vanligt vetemjöl och smör om man hellre vill det
Det som är unikt med recepten i just den här boken är bland annat att huvudrätterna i många fall är vegetariska eller veganska med tips om hur man lägger till eller byter ut om man vill ha kött och kyckling oftare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.