Jag tyckte det var lika bra att sätta ihop ett längre inlägg med frågorochsvar – eftersom att jag har så pass många recept som är veganochdessutom håller ett kostprogram där man kan välja veganinriktning
Varför glutenfritt, mjölkfritt och sockerfritt. De vegetariska och många gånger veganska recepten är skapade för att lagas och vara mättande som de är och innehåller då till exempel tillräckligt med protein – men jag anger även tips hur man kombinerar rätterna med animaliskt protein om man önskar det
Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Och jag har helt snöat in på pajskal av kikärtor eller bönor, för de är helt suveräna
Glutenfri saffranskaka med lingongrädde och historien om nyckeltjuven. Något tungt att stiga upp ur dunbolstren i mörkret, men att lägga om rutiner kostar på, gissar jag
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Men, men, om man är ute efter att dra ner på kolhydraterna så är det en god idé, och släpper man sen sina föreställningar om hur en pizza SKA vara så blir det ju riktigt bra
Det kan man nästan förstå, för finns det något godare än en riktigt kladdig och chokladmättad skapelse, som man sedan kan njuta av tillsammans med färska bär, glass, grädde av olika slag, eller något annat som man tycker om
salt ochsvartpeppar från kvarn. Men för den som är beredd att lägga ned lite tid och pyssel och uppskattar en riktigt vällagad och god vegetarisk rätt ger det god utdelning
Halva burken pesto blev kvar efter att jag gjort en pizza bianco - eller kanske snarare pizza verde - häromsistens, och då kom jag på att jag kunde använda den i paj
Bönor och linser räknas inte till LCHF – men som ni vet nu så äter jag inte enbart det löngre. Vissa veckor blir det nästan bara vegomat, andra veckor inte
Den här mustiga vegangrytan är HUR god som helst, och passar extra bra nu i vintertid. Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.