Idag ska vi träffa några vänner och deras barn i en lekpark och leka. Det är alltid sån stress med lunch när man kommit hem, så det bästa är att ha med sig lite picknick
Fredag Banh mi chay - vietnamesisk sandwich med fyllning. Om några veckor ska mina elever få ha provsmakning av ostar och då ska de lektionen innan få baka knäckebröd, grissinipinnar och cantuccini som tillbehör
Skär fläsk och ost i strimlor, lägg ovanpå salladen tillsammans med cocktailtomater. Vitkålssallad med Varmrökt Sidfläsk och Ost ½ liter finstrimlad Ekologisk Vitkål 1 dl Aioli från Gourmetservice 1 dl Ekologisk Crème Fraiche 1 msk Druvan’s Ekologisk Skånsk Senap 1 dl vit Ekologisk Balsamvinäger från Saltå Kvarn Havssalt och Svartpeppar 150 gr Varmrökt Sidfläsk från Coop 100 gr Änglamark Ekologisk mild Ost 10-15 Ekologiska Cocktailtomater Riv vitkålen fint med osthyvel i en bunke
Blanda i resten av ingredienserna och blanda till degen släpper från kanterna. Tryck till i kanterna. När sonen skulle på picknick med skolan i veckan fick han med sig hemlagade piroger och hans egenbakade muffins
Blanda i mjölet lite i taget, och arbeta 5-10 minuter i maskin eller för hand. Tryck ut degen till en rektangel, 20×30 centimeter. Forma den till en hästsko, låt jäsa under bakduk på en plåt minst 40 minuter
Pepparsalami är ju gott som det är, men att steka dem tillknapriga chips är snäppet bättre. Tänk att vanlig färdigskivad pepparsalami blir så gott som knapriga chips
Nu är det sommar och värmen har verkligen slagit till ordentligt. Det är skönt att tillbringa dagarna vid vattnet eller åka och titta på härliga utflyktsmål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.