Tina strömmingen i kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Stekt, inlagd strömming. Det godaste som finns. Jag har inte alltid förstått denna rätts storhet, även om den har varit ständigt närvarande på jul och påskkalas, på mormors middags bord eller på husmanskosts-veckan i restaurangskolan
Skölj och torka av filéerna. Lägg dem på ett smörpapper med skinnsidan nedåt. Salta och peppra fisken. Lägg en sträng kaviar på varannan filé och strö över dillen
Stektaströmmingsflundror. Skölj och torka av strömmingsflundrorna. Vill du fylla strömmingsflundrorna så blandar eller rör du först mjukt smör med hackad dill till ett dillsmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.