8 små, fasta päron. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 små, fasta päron 1 dl vatten 1 dl konjak till lagen 2 msk konjak till smaksättning 3 dl strösocker 1 kanelstång rivet skal av ½ citron 2 dl Arla® vispgrädde 1 dl rostade, hackade valnötter
cognac och päronraom, och vispa till en slät smet. SAFFRANS TRYFFEL MEDPÄRON OCH KONJAK. Rulla kulorna i florsocker och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper på
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag medsaffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Skala päronen och skär bort en tunn skiva underst, så de står stadigt när man serverar dem. Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft
10 g saffranspistiller 100 g cognac [ca 1 dl] 100 g cassonadesocker (råsocker). 10 g saffranspistiller 100 g cognac [ca 1 dl] 100 g cassonadesocker (råsocker)
Allt du behöver är saffran, råsocker och konjak (det ska även fungera med rom). Blommorna plockas för hand tidigt på morgonen, men bara de med tre pistillmärken
1/2 pkt saffran4 normalstora morötter. Koka en lag av vinäger, vatten och socker tillsammans med kryddorna ca 5 min. 10 svartpepparkorn 5 kryddpepparkorn 2 lagerblad 1/2 pkt saffran
1/2 pkt saffran4 normalstora morötter. Koka en lag av vinäger, vatten och socker tillsammans med kryddorna ca 5 min. 10 svartpepparkorn 5 kryddpepparkorn 2 lagerblad 1/2 pkt saffran
Skala vitlöken och krossa klyftorna lite lätt med sidan av kniven. Lägg chilin i en burk med tätslutande lock, häll över inläggningsvätskan och låt svalna i rumstemperatur
Varva squash med lök och persilja i en väl rengjord burk. Nu har jag verkligen överflöd av squash och då passar det ju väldigt bra att göra den här goda inläggningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.