Tina strömmingen i kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Njut av den krispiga gurkan när du tar första tuggan. Läs också. Picklad rödlök – utan socker. Inlagd saltgurka Ingredienser 1,5 kilo västeråsgurka 1,5 dl grovt salt, helst jodfritt För inläggningen
När jag ändå var igång och gjorde smörgåsgurka så sparade jag undan dom minsta gurkorna. Hemma gjorda saltgurkor är något helt annat än det man kan köpa i affären
Efter att ha sett Jul med Ernst där han la in lax i en 1-2-3 lag så blev jag sugen på att testa. Jag valde att smaksätta lite annorlunda men i grunden är det samma recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.