Tina strömmingen i kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Detta är min mormors recept på stektinlagd strömming, och den är förförande god verkligen. När vi nu ändå är lite inne på gamla sägner och påsktraditoner så tänkte jag bjuda er på en riktigt gammal klassiker - stekt inlagt strömming
Och dill och strömming är en fantastisk kombination, idag blir det inlagd ströming med vällagrad hårdost och rostat knäckebröd, glöm inte lite god gräddfil till
Senapsmarinerad stekt strömming, lika god kall som varm. Senapsmarinerad stekt strömming. Varva lagen, stekta strömmingen med fänkålfrö och kryddpeppar (lätt bortlade) å självklart med lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.