Jag har inte alltid förstått denna rätts storhet, även om den har varit ständigt närvarande på jul och påskkalas, på mormors middags bord eller på husmanskosts-veckan i restaurangskolan
Lite dill- och senapsfyllning, vända dem i rågmjöl och till sist stekta i rikligt med smör. -) Det är verkligen sant att ättika "mjukar" upp benen och vi kan äntligen äta strömming igen, hela familjen
4 portioner400 g makrillfilé med skinnet kvar1 dl ströbrödSalt och pepparSmör till stekningCitronklyftor till serveringStuvad spenat. 1 msk smör1 msk vetemjöl1,5 dl mjölk1 dl grädde400 g färsk bladspenat1/2 gul lökSmörSalt och nymalen pepparLite riven muskotnötPanera makrillfiléerna i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek dem gyllenbruna i smör i 2-3 minuter på varje sida. Låt sjuda på svag värme i 5-10 minuter. 400 g makrillfilé med skinnet kvar
Färsk makrill är ett måste när vi är på västkusten. Man kan ha olika tillbehör såsom citronsmör eller dillsås, våran absoluta favorit är gräddstuvad bladspenat, kokt potatis och en grönsallad, färska citronklyftor att pressa över makrillen är riktigt gott till
Nu är det dags för garnmakrillen igen. Nu är det dags för garnmakrillen igen. 4 små makrillfiléer. 4 små makrillfiléer. 4 små makrillfiléer. 4 små makrillfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.