Sillen håller upp till en vecka i kylen. Men jag har valt tre rätt säkra varianter för årets midsommarsillar och de behöver några dygn i kylen för att bli riktigt goda
Grunden tillinlagdsill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Kommer ihåg när jag gjorde inlagdsill för första gången och hällde på den varma lagen och sillen blev kokt, inte riktigt vad jag ville ha
Idag får du mitt bästa recept på inlagdsill. Efter mitt grundrecept kommer bilder på de olika smaksatta sillar jag gjort, klicka bara på bilderna så kommer du till recepten
Den ena är en senapssill på aubergine och den andra en inlagdsill med tofu. Imorgon är det midsommarafton och jag har förberett två veggo-sillar att ta med och bjuda på dit jag ska
Men ett stående inslag är min inlagdasill som alltid blir uppskattad, receptet har jag fått av min barndomskompis som i sin tur har fått det av sin farmor
4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
jättebra till dessert på midsommaraftonen eller vid något annat festligt. tillfälle under sommaren. Oj vad fort tiden går, det är snart midsommar och semestertider för många runt om i landet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.