Grunden tillinlagdsill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga indin egna sill
Idag får du mitt bästa recept på inlagdsill. Julsill. Jag har dragit ner på sockerhalten i det här receptet och du som vill byter ut sockret mot den sötning du föredrar
IngredienserPortioner. 4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Skölj silleni kallt vatten och låt rinna av. Instruktioner. Varva sillen med grönsakerna i en burk. Koka upp lagen och rör om tills sockret har lösts upp
Skär silleni lagoma bitar. Koka ingrediensernatill lagen och låt den kallna. Varva morötter, sill, rödlök, purjo och kryddpeppar i krukan/burken och häll över den kalla citronlagen, låt stå i kylen i två dygn, sedan är sillen klar att avnjutas
Jag tänkte att jag skulle lägga upp litesillrecept. Jag brukar försöka att göra ett par stycken nya varianter varje jul/midsommar, kul med andra smaker än de som finnsfärdigaibutik
Låt sillenrinna av och spara lagen. Skala och skär lök och morot iskivor. Varva sillen med sin lag i en glasburk med lök, morot, pepparrot, peppar och lagerblad
Idag har jag gjort chokladtryffel, inlagdsill och julköttbullar. Sillen som sagt var. Nu börjar det närma sig självaste julafton och här hemma bakas det och lagas mat för fullt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.