Inlagd makrill med smak av ingefära samt chili
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • makrillfileér
  • 1 ättika 12%
  • 1 socker
  • 1 vatten
  • 1 salt
  • 1 skal av en halv citron
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 finhackad färsk ingefära1. Bena ur samt avlägsna skinnet från makrillen.2. Salta filéerna, låt ligga i kyl ca 40 minuter . Skölj dem sedan i kallt vatten3. Skär makrillen i 2 cm stora bitar och lägg den i en glasburk med lock4. Koka upp vatten, ättika, samt socker .5. Lägg i chilin, ingefäran samt skalet av citronen i lagen, låt koka i ca 2 minuter 6. Slå den varma lagen över makrillen och förslut locket, låt stå i kyl i 2 dygn.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.