1 finhackad
färsk ingefära1. Bena ur samt avlägsna skinnet från makrillen.2. Salta filéerna, låt ligga i kyl ca 40 minuter . Skölj dem sedan i kallt vatten3. Skär makrillen i 2 cm stora bitar och lägg den i en glasburk med lock4. Koka upp vatten, ättika, samt socker .5. Lägg i chilin, ingefäran samt skalet av citronen i lagen, låt koka i ca 2 minuter 6. Slå den varma lagen över makrillen och förslut locket, låt stå i kyl i 2 dygn.
Komponerade ihop min egen variant av sötpotatissoppa med asiatiska smaker. Mixa slät medmixerstav. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Blanda sötpotatistärningar med färsk timjan, chiliflingor och olivolja på en ugnsplåt. Skaka runt ingredienserna ordentligt så att bitarna blandas med kryddorna
Förslut burkarna direkt och låt stå någon vecka innan avsmakning. Sen gäller det att hålla andan innan spisfläkten hinner suga ut den första pusten avchili
Förra året provade jag att göra en havtornssill kryddad medchili och citron, och den kan jag absolut rekommendera, men vill man vara mer klassisk kan man istället krydda medsmakerna rosmarin och enbär
Jag tycker det är gott medinlagd lök och här kommer en variant medsmakav lime. Jag tycker det är gott medinlagd lök och här kommer en variant medsmakav lime
Dela med dig av inlägget. Han också med en tur till godingarna kände att jag var tvungen att få lite barnbarns energi, När jag åkte hem därifrån så började det att regna, det kan man kalla perfekt tajming
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.