Inlagd lök med rosmarin, Ernsts recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl ättika, 12 %
  • 11 l vatten
  • 17 dl socker
  • 11,5 tsk salt
  • 13 kvistar rosmarin
  • 11-2 lagerblad
  • 110 svart- och/eller vitpepparkorn.
  • 1 ca 15 lökar, gärna olika sorterKoka upp lagen av ättika, vatten och socker. Tillsätt kryddorna. Skär samtidigt ner löken i ganska grova bitar och skivor. Skivorna ska gärna vara 1-2 cm tjocka och mindre lökar som schalottenlök behöver bara halveras. Lägg ner den skivade och delade löken i den kokande lagen och sjud löken i ca 10-15 minuter beroende på lökens storlek. Häll upp den varma löken i en väl rengjord, gärna steriliserad glasburk med tättslutande lock.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.