1 ca
15 lökar, gärna olika sorterKoka upp lagen av ättika, vatten och socker. Tillsätt kryddorna. Skär samtidigt ner löken i ganska grova bitar och skivor. Skivorna ska gärna vara 1-2 cm tjocka och mindre lökar som schalottenlök behöver bara halveras. Lägg ner den skivade och delade löken i den kokande lagen och sjud löken i ca 10-15 minuter beroende på lökens storlek. Häll upp den varma löken i en väl rengjord, gärna steriliserad glasburk med tättslutande lock.
Skala och skiva löken tunt. medelstor. Blanda allt med lagen och koka svagt i ca 10-15 min. 1 gul lök. Blanda i en kastrull allt utom de 3 sista ingredienserna
4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Hacka lök och vitlök, dela och finhacka chilin ( använd chilifröna för lite extra hetta). Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
Tillsätt alla lök och låt fräsa tills den gula löken har mjuknat och gulnat. För en tid sedan, var jag på ett matevent med en Facebookgrupp som kallas Matlådegruppen
Jag har gjort det igen, en ny smak med marinerade vitlöksklyftor. Om ni inte törs prova denna variant än, utan vill vara på säkra sidan, så finns det tre olika recept på garanterat lyckade vitlöksklyftor HÄR
Skala och skiva löken, hacka chilin med eller utan kärnor (det blir mycket starkare med kärnor i), kärna ur och tärna paprikan, skala och grovriv moroten, häll av vätskan från majsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.