11 burk körsbärstomater eller hela tomater på burk. 11 1/2 dl matlagningsgräddeHalvtina fiskblocket och dela det i 4 bitar. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter tills fisken är lätt att dela
Men utöver gurkan tänkte jag prova något annat, och när jag läste Öhmans Mat & Vin häromdagen så blev jag jävligt inspirerad att göra Camilla Plums Inkokta Tomater
Salta och peppar, hela firren och lägg i grönsakerna (i firren) och paketera fisken väl. 1 röding i 1-kilosklassen. 1 morot i julienne stavar (fina smala stavar). 4 port 1 röding i 1-kilosklassen. 1 morot i julienne stavar (fina smala stavar)
Häll vatten i en traktörpanna eller liknande där fisken får plats. 400 gr laxfilé, med skinn. 5-6 stjälkar bladpersilja. 2 lagerblad. Lägg försiktigt i laxen, skinnsidan neråt och låt sjuda ca 4-5 ninuter, beroende på tjocklek, dra av pannan från värmen och låt svalna i buljongen. ICA 400 gr laxfilé, med skinn. 5-6 stjälkar bladpersilja. 2 stjärnanis 2 lagerblad 1 citron, skivad
Inkoktlax är ju bara såå gott och än en gång ett recept som är enkelt. Blanda vatten, ättika, salt, dragon, rosmarin och pepparkorn i en kastrull och koka upp lagen
Inkoktlax är vanligt förekommande, men jag inbillar mig att inkokt makrill inte är lika välkänt. När jag kom att tänka på den drabbades jag av en stark lust att laga till den
Lax. Lägg laxbitarna i en form. Skala och grovhacka löken. Skala morötterna och skär dem i stavar. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olja och honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.