Ta ut formen och lägg pålaxen, salta och peppra. Sätt in i ugnen på 225 º ca 20 minuter. Klicka några smörklickar pålaxen och ställ in i ugnen yttertligare ca 15 minuter. 4 laxfiléer
I förra veckan gick J i flera dagar om muttrade längtansfullt om kall inkoktlax. Portionslaxbitar hade försiktigt tillagats och till dessa hade J lagat en enkel sallad på färskpotatis och kall sås med majonäs, gräddfil och gräslök
Vill man dock hellre laga mat inne så går det ju lika bra det - som denna laxen. Sonen vill åka karuseller, helst i massor medan jag står och håller min dotter i handen och ser på
Servera äggröran varm på ett fröknäcke med inkoktlax och toppa med löken. Inkoktlax. Skär laxen i 4 bitar och slå på den varma lagen. Sjud laxen i 3-4 minuter på svag värme, låt svalna i spadet till servering. Rör försiktigt med en slickepott på svag värme i 2–3 minuter, tills äggen börjar bli lite krämiga och "sätter sig". 500 g laxfilé. Inkoktlax500 g laxfilé 1,5 l vatten 1,5 dl vitvinsvinäger 2 msk socker 1,5 msk salt 10 vitpepparkorn, krossade 0,25 purjolök, skivad 1 citron, skuren i skivor
Servera äggröran varm på ett fröknäcke med inkoktlax och toppa med löken. 500 g laxfilé. 1Inkoktlax500 g laxfilé 1,5 l vatten 1,5 dl vitvinsvinäger 2 msk socker 1,5 msk salt 10 vitpepparkorn, krossade 0,25 purjolök, skivad 1 citron, skuren i skivor. 1Servering fröknäckeInkoktlax. Skär laxen i 4 bitar och slå på den varma lagen. Sjud laxen i 3-4 minuter på svag värme, låt svalna i spadet till servering. Rör försiktigt med en slickepott på svag värme i 2–3 minuter, tills äggen börjar bli lite krämiga och "sätter sig"
Servera äggröran varm på ett fröknäcke med inkoktlax och toppa med löken. 500 g laxfilé. 1Inkoktlax500 g laxfilé 1,5 l vatten 1,5 dl vitvinsvinäger 2 msk socker 1,5 msk salt 10 vitpepparkorn, krossade 0,25 purjolök, skivad 1 citron, skuren i skivor. 1Servering fröknäckeInkoktlax. Skär laxen i 4 bitar och slå på den varma lagen. Sjud laxen i 3-4 minuter på svag värme, låt svalna i spadet till servering. Rör försiktigt med en slickepott på svag värme i 2–3 minuter, tills äggen börjar bli lite krämiga och "sätter sig"
Lägg laxen i en smord ugnsform. 4 portionsbitar upptinad lax. Fördela fetaoströran pålaxbitarna och gratinera i ugn ca 15-20 min i 200 gr. 4 portionsbitar upptinad lax
Lax Walewska på Gourmetmorsans vis. Ska meddelas att herr O här hemma blev helt såld på såsen, och jag ska tillägga att den var helt oemotståndlig Ja´hela rätten faktiskt fick full pott
Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
Skär den rökta laxen i småbitar. Tillsätt laxen och efter några sekunder grädden. Blanda ner i pannan med laxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Servera laxen med kokt potatis, skarpsås och ägghalvor. 4 portioner600 g laxfilé av mittbit utan skinnLag. 1 dl majonnäs1 dl gräddfil2 msk skånsk senap2 msk vitvinsvinäger2 msk hackad dill2 msk hackad gräslökSalt och nymalen vitpepparSkär laxen i portionsbitar. 600 g laxfilé av mittbit utan skinn
400 gr laxfilé, med skinn. Lägg försiktigt i laxen, skinnsidan neråt och låt sjuda ca 4-5 ninuter, beroende på tjocklek, dra av pannan från värmen och låt svalna i buljongen. ICA 400 gr laxfilé, med skinn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.