Inkokt lax med skarpsås och inlagd gurka
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé av mittbiten
  • 1 st medelstor morot
  • 1 st gul lök
  • 1 liter vatten
  • 1 dl ättika 12%
  • 1,5 tsk salt
  • 5 st vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 kryddnejlikor
  • 5 dillstjälkar (ta stjälkarna när du hackar dill till skarpsåsen)
  • Skarpsås: 3 msk majonnäs
  • 1 st hackat hårdkokt ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk vispad grädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Inlagd gurka: 0,5 tunt skivad gurka
  • 0.5 dl ättika, 1 dl socker och 3 dl vatten
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 krm salt (valfritt)
  • 0,5 krm vitpeppar (valfritt)
  • Att ha till: 12 färskpotatisar eller delikatesspotatisar
  • 8 kokta späda morötter
  • 4 salladslökar eller knipplökar
  • 0,5 dl färsk dill till garnering
  • 4 citronklyftor till garnering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.