Ingefärsshot – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g färsk ingefära
  • 11 l vatten
  • 1½ dl honung
  • 12 st citroner
  • 11 st chili (grovt hackad - och kan uteslutas)Så här gör du 20 minuter Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Jag gillar att ha i chili - men det blir rätt starkt och kan absolut uteslutas. Chili är dock bra för förbränningen. Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet(40 grader) Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska. Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad. Spara recept 92 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 30266

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.