4 Tahinisås 1 1/2 dl kokosmjölk 1 msk riven färsk ingefära 1 dl tahini 1/2 msk honung saften av 1/2 lime 1/2 msk srirachasås salt Spett och grönsaker ca 550 g karré av rapsgris peppar 2 hjärtsalladshuvuden 250 g broccoli Till servering 4 port ris (gärna basmatiris) 2 msk sesamfrön saften av 1/2 lime Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Det här är något jag aldrig testat förut, grillad sallad. Pensla på olja och salt. Hacka valnötter och smula fetaosten och strö detta över salladen direkt
Sweetchili- & ingefärsmarinerade kycklingben. Pensla skivorna med olivolja, salta och peppra lätt. Glömmer liksom varje gång att jag har påsavis med det hemma
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.