Ingefärsmarinerad kyckling med morotssallad
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 port
  • 2 kycklingfiléer Marinad
  • 1 vitlöksklyfta, fint riven
  • 2 msk fint riven färsk ingefära
  • 10-15 färska myntablad, eller
  • 1 msk torkad mynta
  • 1 lime, pressad saft och rivet skal
  • 2 msk rapsolja, gärna med citronsmak
  • svartpeppar
  • Morötter med indiska kryddor
  • 300 g morötter
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk anchochilipulver
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk honung
  • ½ apelsin, pressad saft
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • salt
  • Skala och dela morötterna, i mindre bitar. Vi skar dom först på längden och sedan kvartade vi dom, har du små smala morötter så räcker det att du skär dom på längden och sedan i halvor.
  • Koka morötterna en stund så att de fortfarande behåller ett tuggmotstånd, häll av vattnet och låt morötterna rinna av ordentligt.
  • Torrosta kryddorna i en varm stekpanna på medelvärme några minuter, rör runt under tiden så att de rostas jämt.
  • Ta av stekpannan från plattan och blanda ner honung, apelsinsaft och olja.
  • Lägg ner morötterna i stekpannan och blanda runt så att de täcks av dressingen, smaka av med salt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.