Servera med t ex gröna bönor, rårivna morötter och citrfonklyftor. 1) Blanda i en skål matlagningsyoghurt, bostongurka och salt och blanda. 3) Tvätta potatisen och skär den i klyftor (behåll gärna skalet på). 4) Fördela potatisen på en ugnsplåt och ringla över rapsolja, krydda med salt och peppar. 5) Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek potatisen ca 25-30 minuter. 6) Klyftorna ska vara mjuka och ha fin färg när de är klara. 7) Lägg fiskbitarna på en skärbräda och dela dem på längden med en kniv. 8) Krydda fiskbitarna med salt och svartpeppar. 9) Knäck ägg i en tallrik och vispa det lite. 13) Smält matfett i en stekpanna och låt fettet få lite färgat. 15) Stek fiskarna på medelvärme ca 3 minuter på var sida. 16) Fisken är färdig när den har fin stekfärg på utsidan och när fiskköttet är helt vitt (ca 52ºC i kärntemp). 17) Servera nystekt fisk med den goda såsen, klyftpotatis och grönsake 4 portioner. 5) Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek potatisen ca 25-30 minuter. 6) Klyftorna ska vara mjuka och ha fin färg när de är klara
Ta ut den nästan klara laxen och pensla med marinaden. Salta och peppar. Koka upp cocosmjölken i en stor kastrull och smaksätt med currypastan, limebladen, limesaften, fisksåsen och sockret
Tillsätt fond, soja, senap, grönpeppar, konjak, crème fraiche och vatten. Ida skulle på friluftsdag så jag hade velat åka dit och tittat en sväng och Isak kom på i morse att de skulle ha skridskor på idrotten
När vi var på matmässan Passion för mat förra fredagen så var Hälsingestintan på plats och dom bjöd på en så himla god högrevsgryta medgrönpepparoch konjak
Men med en bit folie, en gaslåga och en grill kommer man väldigt långt. Lägg ut en portionsbit öring med skinsidan ner, krydda med havssalt & citronpeppar
persilja Servera med. salt och peppar. 1 msk torkad grönpeppar. 600 g fläskfilé 3 msk smör 1 1 1 salt och peppar 1 st äpple 1 st gul lök 2 dl vatten 2 dl grädde 2 msk kalvfond 1 msk soja 1 msk torkad grönpeppar 1 msk konjak 1 msk majsredning Maizena Garnera med
Bryn kasslerskivor och spar stekskyn och lägg över i en gryta/traktörpanna eller ungsfast form. Jättegott och lätt och potatis passar utmärkt till detta
Servera fiskpinnarna med potatismos, gurksåsoch sallad. Vänd fisken först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med lite salt och vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.