Den är även otrolig vacker att se på med alla sina färger och den är riktigt mättande kan jag lova. Dagens Meat-free Monday recept är en sallad, men ingen vanlig, tråkig sallad utan en spännande thailändsk sallad med massor med olika smaker som kommer vara som en smakexplosion i din mun
4 4 port risnudlar Grönsaker 150 g sockerärtor ca 60 g salladslök 1 röd spansk peppar 2 dl alfalfagroddar Dressing 2 msk sesamfrö 1 dl jordnötssmör 1 dl vatten 1/2 dl sweet chili 3 msk japansk soja 1 tsk ättiksprit (12%) Biff ca 500 g lövbiff 1/2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan
rismjölk sötad med bananpulver, rivet äpple, blåbär, granatäppelkärnor, lite flytande honung. Koka upp mjölken med lite salt, och tillsätt kokosolja och hirsmannagryn under vispning
Servera den heta ingefärskycklingen tillsammans med ris. Skaka av marinaden från kycklingen och stek filéerna på medelvärme så att de blir helt genomstekta
När gästerna är på plats och det börjar bli dags för förrätt är det bara att börja dekorera tallrikarna med knaperstekt bacon, granatäppelkärnoroch ringla på lite balsamicoglace (eller Crema all Aceto Balsamico)
Lägg allt i en skål tillsammans med nudlar och bönor. Mixa allt med stavmixer till en krämig dressing. jordnötter, socker, koriander, soja, vatten, tomatpuré, sambal oelek och rödvinsvinäger
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Smält chokladen och doppa bitarna i eller använd en pensel och pensla dom med chokladen. -) Det är iallafall lite nyttigare godis än vanligt godis eftersom det inte är något socker med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.