Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Gratinerad spetskål 2 port. 1 spetskål. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak. Vi serverade den idag med skivat högrev som vi kört i sous viden o 24 timmar (58 grader), mört som tusan. Skriv ut recept 1 spetskål
Här är spetskålen delad i fyra delar, kokt och sedan gratinerad med ett osttäcke i ugnen. I helgen blev det äntligen av och vi åt kålen tillsammans med lax, den också lagad i ugnen fast kortare tid
Här kommer det en jättegod gratäng som kan göras både på spetskål och vitkål. 1/2 stort vitkål/spetskål eller 1 litet huvud. 1/2 stort vitkål/spetskål eller 1 litet huvud
I lördags var vi bortbjudna och fick en jättegod kycklinggryta med ugnsrostad spetskål till. Dagen efter susade jag till affären och köpte på mig spetskål och bestämde mig för att testa det själv och improvisera lite
Blanda och lägg upp på ett fat eller i en skål, garnera med cashewnötter och grovhackad koriander. Skala och skär moroten i tunna strimlor på längden med en potatisskalare
Plocka över rejält medkoriander. koriander. Till servering koriander. Skär spetskålen i 4-6 klyftor (men behåll roten). 1 litet spetskålshuvud. 1 litet spetskålshuvud olivolja och salt
Lägg upp spetskålen på serveringsfat, toppa med peston och salta jordnötter eller dito cashewnötter. Dock tyckte jag smaken blev lite för skarp med rå purjolök så jag kommer mildra löksmaken med ett hett bad/dusch nästa gång jag gör denna pesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.