Pressa limen och rör ihop saften med vatten, créme fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta
Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limen och chilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Jag gjorde min egen variant med bönpasta, chili- och lime "järpish" samt avokadopesto - vilket är en lite nyttigare, lite grönare och faktiskt till och med kanske en mycket godare måltid
Ceviche kommer ursprungligen från Peru och kan modifieras allt efter smak, vanliga ingredienser är färsk koriander och mango ihop medchilin och citron/lime
Räkor med sting. Rör ner chilisåsen och oljan. Riv över limeskal och pressa ur saften. Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen en timme innan servering
Var noga med att smaka av medchili, lime och salt. Krydda med salt, svartpeppar och chilipulver. Tvätta limefrukten noga bara så att du blir av med eventuella bekämpningsmedel och annat som smakar och gör mindre gott
En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölk och smaksatts medlime och basilika. Det är något speciellt med det söta, sura och salta som möts i många av thailändska rätter
stat_gif += "&x_ads_imp_theme=" + wpcom_adclk_theme. Här bjuder jag på en härlig rätt med mycket smak och lite hetta, nämligen äggnudlar i kokosmjölk toppad med stekt squid, chili, lime och mynta
Vi stekte till några stora räkor och kryddade med vitlök, chili och lime. Smaka av med salt. Fräs räkorna i olja och lägg i chilin, vitlöken och pressa i limen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.