100 g smör. 11. 5 dl strösocker. 11 dl hasselnötkärnor. 11 st ägg. 10. 5 tsk bakpulver. 13 msk kakao. 25 dl (75 g) vetemjölMät upp smör och strösocker i en bunke och låt stå framme så smöret blir rumsvarmt
Något som är riktigt gott och som jag tror att alla älskar är chokladbollar. Minns när man gick på gymnasiet och vi hade en automat precis vid våra skåp där man kunde köpa Delicato-bollar
Saffranssnorror. Det har bakats lussekatter, småkakor och lite annat smått och gott. Det blev blev även lite saffranssnorror med mandelmassa och vaniljfyllning
Sirapssnittar är ju alltid gott men de här är extra goda för de innehåller marabou choklad. Gjorde de på eftermiddagen och det är inte så många kvar nu
Rör ihop rumsvarmt smör, socker och ägg. Smaksätt med bitterman-delolja. Blanda i mjöl blandat med hjorthornsalt och arbeta ihop till en ganska lös deg
Jag måste erkänna att jag är väldigt svag för kombinationen choklad och kokos. Flera av mina favoritkakor innehåller den kombinationen så jag behöver väl knappast säga vad jag tycker om de här snittarna
I går var det date-night för mig och maken. Middag och senaste Star warsfilmen stod på schemat. Men självklart kan vi inte ha det så mysigt utan att lämna något gott till barnen och de snälla barnvakterna, så därför slängde jag ihop de här enkla havrekakorna till dem
Rör mjukt smör och socker poröst. Blanda ner vaniljsocker, kakao och ägg i smeten. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och arbeta snabbt ihop degen
Smält smöret och låt det svalna. Vispa grädden. Finriv skalet på citronen och pressa ur saften. Blanda socker, sirap, citronsaft och citronskal i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.