Grattis bullen på kanelbullensdag, kram från Grythyttan. Postar ett recept från Emma. I detta recept gör vi en fördeg för att få igång jäsningsprocessens utan att salt och socker stör jäsningens början
Du kan bjuda den både till fest och vardags. Förbered kött och lök som i vårt recept. DAGENSRECEPT15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Låt rätten sjuda sakta under lock ca 15 minuter. Ca 15 minuter att förberedaCa 15 minuter att efterstekaBilligare. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags. 500 g benfritt nötkött av innanlår
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. Lägg färsen i en smord, avlång form och stek den som i vårt recept
Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras. DAGENSRECEPT 14-09-16. 5 - 6 portioner. 500 g benfritt nötkött. 250 g spaghetti. Strö över rosmarin och timjan och låt ragun småputtra under lock tills köttet känns mört, ca 45 minuter. Ca 15 minuter att förbereda. Ca 45 minuter att tillaga. Från Nya Mästerkocken 19855 - 6 portioner. 500 g benfritt nötkött. 250 g spaghetti
DAGENSRECEPT 14-10-11CHOKLADTÅRTA MED BANANERNågon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta. 1 tårta150 g smör eller margarin300 g brun farin2 ägg1 tsk vaniljsocker3 medelstora mogna bananer85 g blockchokladca 4 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 msk vattenBlanda rumsvarmt matfett med farin till en jämn massa. Fördela smeten i 2 smorda springformar och grädda bottnarna i 200 graders ugn ca 35 minuter. Låt bottnarna svalna i formarna ca 5 minuter innan de ställs på galler att kallna. Smält 85 g god blockchoklad eller mjölkchoklad och låt den svalna. Rör drygt 50 g smör eller margarin och 250 g florsocker smidigt. Från Nya Mästerkocken 1985 Den här tårtan är sammanlagd med en speciell choklad-banancrème, som beskrivs nedan. 150 g smör eller margarin
I övrigt som i receptet. DAGENSRECEPT 14-07-22. 500 g aubergine. 350 g zucchini. 500 g champinjoner. Täck formen med folie och ställ in den i 200° ca 15 minuter. Häll såsen i formen och ställ tillbaka den i ugnen ca 15 minuter. Ca 45 minuter att förbereda. Uteslut svampen och ta i stället 4 - 5 kokta, skivade potatisar. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. 500 g aubergine. 350 g zucchini. 500 g champinjoner. Uteslut svampen och ta i stället 4 - 5 kokta, skivade potatisar
DAGENSRECEPT 14-09-04. Börja med att blötlägga lergrytan med lock ca 15 minuter i kallt vatten. Eller använd 1 burk tomater med spad (då kan du utesluta vattnet i receptet). Ta ut grytan och låt den stå med locket på ca 15 minuter. Ca 15 minuter att eftersteka i grytan. När du använt din lergryta ca 100 gånger är det dags att rengöra den ordentligt. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner
Välj alltid storlek på formen efter vad som anges i recepten. DAGENSRECEPT15-02-24MJUK KOKOSKAKADen här kakan får en god, spännande smak av riven kokos. 1 kaka i en 1½-litersform150 g smör eller margarin1½ dl socker3 äggrivet skal av ½ citron2 dl kokosflingor2½ dl vetemjöl½ tsk bakpulverLägg matfettet i en skål och rör det mjukt. Häll smeten i formen och grädda kakan i ugn vid 175 grader ca 55 minuter eller tills den pöst upp, fått fin färg och verkar genomgräddad. Ca 30 minuter att förberedaCa 55 minuter att gräddaEnklare. Från Nya Mästerkocken 1985 1 kaka. 150 g smör eller margarin. 175 grader ca. 55 minuter eller. Ca 55 minuter
DAGENSRECEPT 14-12-26KÖTTFÄRSRULADERKöttfärsrulader är en fin variant på antingen köttbullar eller pannbiff. Ca 25 minuter att förberedaCa 10 minuter att efterstekaVariation. Stek den i ugn vid 175 grader ca 45 minuter på ett ugnssäkert fat eller i en form
I övrigt som i receptet. Tillaga rätten enligt receptet. I övrigt som i receptet. I vårt recept anges koktiden till några minuter, så passa på och koka endast så att räkorna blir riktigt heta
Du kan också baka in resterna av söndagssteken eller en bit rostbiff. I övrigt enligt receptet. DAGENSRECEPT 14-06-16. 150 g smör eller margarin. 125 g leverpastej. Grädda i ugn, 200°, ca 25 minuter. Ca 45 minuter att förbereda. Ca 25 minuter att grädda. Beräkna 4 plattor till detta recept och låt degen tina innan du kavlar ut den. Från Nya Mästerkocken 1985 6 portioner. 150 g smör eller margarin. 1 burk champinjoner, 200 g 125 g leverpastej
Tvätta citronerna och riv av det gula skalet ner i smeten ( inte det vita – för det smakar beskt ) Pressa ner saften ur de två citronerna och rör runt med en träslev
Grillkycklingar är i allmänhet mindre, så räkna med att du behöver två stycken till detta recept. DAGENSRECEPT 14-08-02. 125 g frysta gröna ärter. 1 burk musslor i vatten, 125 g. Lägg över dem i en stekgryta och låt dem eftersteka på svag värme ca 15 minuter under lock. Från Nya Mästerkocken 1985 8 portioner. 125 g
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.