Igår gjorde jag den här busenkla och snabbfixade kycklinggratängenmed sånt jag hittade hemma. December och julledighet närmar sig med stormsteg men än behövs det matlådor
Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Tillsätt sedan creme fraiche, soja, mangochutney, grädde, kalvfond, salt & peppar. Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
Servera med kokt ris/pasta och en fräsch sallad. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och hacka löken. Avsluta med att strö ut ett tunt lager riven ost över gratängen
Servera med ris eller bandpasta och en god sallad. Mixa banan, mangochutney, sambal oelek, curry, vitlök och creme fraiche till en sås och häll den över kycklingen
Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Ni blandar helt enkelt mangochutneymed röd currypasta, ljus soja och zest från lime. Jag älskar att förbereda och har inga problem med att se till att få vissa saker gjort dagen innan för att det ska underlätta för mig när jag kommer hem efter en lång dag på jobbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.