Att själv laga indiskt är inget jag gör särskilt ofta. Jag älskar indisk mat och blev därmed överlycklig när det i våras öppnade en indisk restaurang i Falkenberg
Servera currykycklingen medraitan vid sidan av och ett gott ris till (se tipset nedan). Mät upp alla kryddor och lägg på ett fat tillsammans med lök och vitlök
Till rätten wokade jag paprika, rödlök och broccoli i olja, kryddade med salt och peppar (allt annat har så mycket smak)Det smakade väldigt bra och raitan behövs för att svalka lite
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.