Alla indier kan receptet utantill sedan barnsben. Masala chai - indisktte (2 koppar chai). 2,5 dl vatten. 1 msk svart te (naturellt). Koka ovanstående i en kastrull ca 4-5 minuter. Häll därefter i 2 dl standardmjölk och en nypa malen kardemumma (detta mest för aromens skull). Koka upp och låt sjuda i ca 7-8 minuter. 2,5 dl vatten. 1 msk svart te (naturellt)
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Indiskt bröd- recept HÄR. Stekning. Hetta upp lite olja i en djup stekpanna eller en kastrull. Lägg i kummin- och senapsfröna, ha ett grytlock nära till hands eftersom senapsfröna poppar som popcorn
Dra bort skinnet från kycklingklubborna och dela dem i mitten. Lägg kardemummakapslar, kanelstång, pepparkorn, nejlikor och spiskumminfrön i en helt torr stekpanna och rosta dem några sekunder
Yougurten. Yougurten. Lägg i kycklingbitarna och bryn runt omkring, slå på yougurtsåsen och låt puttra under lock i 10 minuter, rör om då och då, ta av locket och låt puttra i ytteligare 10 minuter tills vätskan från yougurten har reducerats
I bland blir jag bara irriterad över att läsa allas statusrader på "fejjan" om hur underbart allt är, vilket underbart väder det är och hur långt man har sprungit
Skala och hacka de gula lökarna, den färska biten ingefära och vitlöksklyftorna. Pudra över mjöl och späd med vatten eller buljong till lagom grytkonsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.