Posts related to Dall medindiska kryddor- Ayurvedisk linsrätt med färsk korianderGröna linser med citron och kryddpeppar - Ayurvedisk linsrättMustigt linsris - Masoor dal pullao - Indisk risrätt med linser, nejlika och kanelstångKlassisk indisk linsgryta - DalSquash i currysås - Krämig ayurvedisk squashcurry - Dudhi kariDela
Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Servera järpar och sås med ris eller couscous. Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala. Stek järparna runt om i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 3 min. Tillsätt löken och låt fräsa med tills den blivit mjuk, ca 3 min. Strö över 1 msk garam masala och låt fräsa med 1 minut
Jag valde att krydda mina bollar med en färdig kryddmix som heter 'Napolitana' (se bild), som jag har köpt på en butik som heter 'Flying Tiger Copenhagen'
Det kanske kan tyckas vara lite klurigt att komma igång med det här sättet att laga mat. Dessa två såser och två bollar är alla hämtade ur Govindas kokbok med några små modifieringar och tillägg från mig
Blanda yoghurten med kryddorna och honungen. Servera med ris, citronklyftor och grönsallad. Koka upp en kastrull med vatten och förväll grönsakerna tills en aning mjuka, ca 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.