Kryddigindisk kikärtsgryta – Kikärtor med ingefära, vitlök ochgrön chili. Den här kikärtsgrytan är ganska stark och passar de som tycker om indisk mat med lite hetta
Servera indisk linsgryta med koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd. Lägg i en skål och blanda med grekisk yoghurt, pressad vitlök, honung och salt
Krydda med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Skala och hacka lök och vitlök. Kryddigt ris. Fräs finhackad lök i en tjockbottnad gryta ta med kanelstång, kryddnejlika, kardemumma och strimlad chilipeppar
Börja med att blanda ättika, socker och salt så att det löser sig. Under tiden så skivar du gurkan, rödlöken och hackar chilin, men glöm ej att ta bort de små fröna i chilin innan du hackar
Ta sedan bort locket och låt vätskan koka in i grönsakerna i någon minut. Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn
Krydda med salt, peppar och en nypa socker. Jag rotade runt lite i kryddlådorna och min idébank, det skulle gå snabbt och jag skulle inte behöva åka iväg till affären en gång till
Finhacka rödlök och vitlök, fräs i en gryta med olivolja. Ansa och dela ner blomkålen i små buketter. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar
Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. Lägg i löken och stek i ett par minuter till. Tillsätt vitlök, ingefära och tomatpuré och stek i ytterligare en minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.