1800 g
mjölig potatis 500 g rödkål 2 msk olivolja 2 tsk malen gurkmeja 2 tsk fänkålsfrön 2 tsk kummin 2 tsk svarta senapsfrön 1 tsk chilipulver 1 dl naturella cashewnötter 0,5 tsk salt 2 dl tjock yoghurt 150 g färskost med vitlökssmak 1 rödlök 1 lime, saftenSätt ugnen på 200°. Skala potatisen och dela ner i halva klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär ner kålen i liknande bitar som potatisen. Häll på olja och krydda med gurkmeja, fänkålsfrön, kummin, senapsfrön, chilipulver, cashewnötter och salt. Blanda runt med rena händer. Låt gå i ugnen i ca 25 minuter. Medan potatisen är i ugnen, hacka löken och lägg i en liten skål. Pressa över lime och låt stå och dra i 20 minuter. Blanda yoghurt och färskost till en sås. Servera potatisen med den limemarinerade löken och yoghurten.
Den trivs exempelvis väldans bra i den här krämiga grytan med indiska smaker. Tärna potatisen och tillsätt denna samt krossade tomater och kokosmjölk till grytan
Finhacka lök, skär potatis i stora tärningar, bryt blomkål i små buketter samt tärna tomater. Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis och blomkål är mjukt under lock på medelvärme
I en av de där matlagningsfilmerna med Lotta lagade hon till en indisk blomkålsgryta med potatis och tomater, Aloo Gobi hette den och där fick vi minsann både matnyttigt tips och ett gott skratt
Stek potatisen hastigt på hög värme till den fått lite färg. Lägg i den puttrande såsen tillsammans med potatis och låt koka i 5 minuter under lock. 400 g fast potatis, i stora tärningar. 400 g fast potatis, i stora tärningar 1 blomkålshuvud, i buketter och stora tärningar 1 stor gul lök, i tunna skivor 1 msk riven ingefära 4 klyftor vitlök, rivna 2 tsk spiskummin 1 tsk mild chilipeppar 1 tsk gurkmeja 1 tsk korianderpulver 400 g finkrossade tomater (1 burk) 2 gröna chilifrukter 1 tsk garam masala 0,5 lime 1 kruka koriander, finhackad salt och peppar neutral rapsolja att steka i
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Skruvad potatis. Det har snurrat en del klipp på nätet med skruvad potatis i ugn. Tyckte det såg spännande och gott ut, absolut ett trevligt sätt att servera ugns potatis på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.