Indisk potatis
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g mjölig potatis
  • 1500 g rödkål
  • 12 msk olivolja
  • 12 tsk malen gurkmeja
  • 12 tsk fänkålsfrön
  • 12 tsk kummin
  • 12 tsk svarta senapsfrön
  • 11 tsk chilipulver
  • 11 dl naturella cashewnötter
  • 10,5 tsk salt
  • 12 dl tjock yoghurt
  • 1150 g färskost med vitlökssmak
  • 11 rödlök
  • 11 lime, saften
  • 1800 g mjölig potatis 500 g rödkål 2 msk olivolja 2 tsk malen gurkmeja 2 tsk fänkålsfrön 2 tsk kummin 2 tsk svarta senapsfrön 1 tsk chilipulver 1 dl naturella cashewnötter 0,5 tsk salt 2 dl tjock yoghurt 150 g färskost med vitlökssmak 1 rödlök 1 lime, saftenSätt ugnen på 200°. Skala potatisen och dela ner i halva klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär ner kålen i liknande bitar som potatisen. Häll på olja och krydda med gurkmeja, fänkålsfrön, kummin, senapsfrön, chilipulver, cashewnötter och salt. Blanda runt med rena händer. Låt gå i ugnen i ca 25 minuter. Medan potatisen är i ugnen, hacka löken och lägg i en liten skål. Pressa över lime och låt stå och dra i 20 minuter. Blanda yoghurt och färskost till en sås. Servera potatisen med den limemarinerade löken och yoghurten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.