Servera linsgrytanmedblomkål och naanbröd. Linsgryta. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, chili, ingefära och vitlök med kryddorna under omrörning
Lägg upp ris i skålar och skeda över linsgrytan, toppa anrättningen medblomkålen. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar
Denna gång föll valet på en indisk daal med linser och en massa kryddor. När det kommer till indiskt så tycker jag gärna man kan vräka på rätt mycket, för det ska ju vara kryddstarkt
Smaka av med mango chutney, salt och peppar. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med 1 msk olja. Späd med krossade tomater, vatten och kokosmjölk, och låt sjuda i ca 25 minuter. Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i en stekpanna med 1 msk olja. Tillsätt blomkålen till grytan de sista 5 minuterna av koktiden. 1 st blomkålshuvud
En värmande linsgrytamedindiska smaker. Jag har länge velat visa er en god linsgryta. Jag började med att hylla rotsellerin och idag hyllar jag de gröna linserna
Vi käkade grytan med färska grönsaker, basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här). Den här försvenskade, krämiga, indiskalinsgryta var riktigt smarrig
Snabb indisk kycklinggryta medblomkål. En snabb indisk gryta/soppa utan mjölkprodukter och med mycket grönsaker – förenklad tillagning och nedkortad ingredienslista för att passa som vardagsrätt
Indisklinsgryta som också kallas dhal är en av de mest kända. Det indiska köket, som hör till ett av världens kryddstarkaste, bjuder på många vegetariska rätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.