Indisk kycklingsoppa med äpple och curry
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 cm färsk ingefära
  • 10.5 st röd chilifrukt
  • 12 msk smör
  • 12 st gula lökar
  • 13 st morötter
  • 11 st äpple
  • 11 msk currypulver
  • 11 l vatten
  • 12 tärning hönsbuljong
  • 13 dl matlagningsgrädde
  • 11 st tråg strimlat kycklingkött
  • 1380 g röda linser
  • 1 salt, vitpeppar
  • 1 färsk koriander
  • 1 nanbröd
  • 15 cm färsk ingefära 0.5 st röd chilifrukt 2 msk smör 2 st gula lökar hackade 3 st morötter rivna 1 st äpple rivet 1 msk currypulver 1 l vatten 2 tärning hönsbuljong 3 dl matlagningsgrädde 1 st tråg strimlat kycklingkött (350 g) 380 g röda linser burk eller tetrapack salt, vitpeppar färsk koriander nanbröd1 Riv ingefäran och fräs med hackad chili i smör i rymlig kastrull. Lägg i löken och fräs den blank. Tillsätt morötter och äpple, strö över curry och rör om. Häll i vatten och smula ner buljongtärningar. Koka upp och skumma av. Koka 5 minuter.
  • 12 Lägg i kycklingköttet och linserna. Häll i grädden. Koka upp igen och koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • 13 Ljumma nanbröden i ugnen. Garnera soppan med koriander-blad. Servera med nan eller med fullkornsbröd om du äter GI.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.