1 Serveras
med grönsallad kokt ris Naanbröd, evHetta upp en stekgryta eller stekpanna med olja. Fräs purjolök och vitlök på mellanvärme i någon minut. Tillsätt färsen samt curry och kardemumma och bryn allt i ett par minuter tills färsen är genomlagad. Rör ner kokosmjölk, aprikoser och linser och låt koka upp på mellanvärme. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta. Rör om då och då under tiden. Servera till grönsallad, kokt ris och eventuellt naanbröd.
Här kommer receptet på en supergod gryta med styrka. Brukar ni använda srirachasås. Det är Isaks favorit, han använder den på spagetti o köttfärssås, varma mackor och till lite allt möjligt
Ingredienser Portioner. 4 1/2 purjolök 3 vitlöksklyftor 4 port ris 1 tsk olja ca 480 g fläskfärs 1 msk curry 2 krm malen kardemumma 1 tsk sambal oelek 2 dl röda linser 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 huvudsallad 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Röda linser 25 % rabatt I love eco 400 g Mer info Ladda kupong
Hur dum får man bli. Här skriver jag om medelhavskost och nyttigheter med frukt och grönsaker. På senare tid har jag fyllt webbsidorna med tankar om klimatet och maten…
Ja, det är kanske inte autentiskt indiskt detta, då rätten är gjord på nötfärs. Men smaken har tydliga influenser från de indiska kryddorna och det är en god vardagsrätt
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.