Låt det puttra på hög värme och rör om tills det börjar koka. Hetta upp smör och olja. Stek löken mjuk. Lägg i kumminfrön och gurkmeja och låt fräsa innan du lägger i tomatpuré, vatten, chilipulver och garam masala
Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. 1varmt vatten, ca 50 graderIndiskgryta1. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter. Chapati - ojäst indiskt bröd1
Receptet hittade jag i Toves kök, som har en massa fina vegetariska receptpå sin blogg. Här har det i alla fall varit lite vitt på marken nu ett tag och nu i natt har det fallit lite till
Häll tillbaka pastan i grytan och sätt tillbaka den på spisvärmen igen. Rör ner paprikakrämen i grytan och värm alltihop några minuter, under omrörning
Jag bryner kycklingben i en stor stekgryta, häll på ratatouille och kokar tills kycklingen är klar. Skär alla grönsaker i jämnstora bitar och fräs dem i omgångar i en den största stekgrytan du har
Stekta ägg Receptpå fried rice med räkor hittar du HÄR. Om du vill ha i kyckling så kan du hacka kycklingfile och steka det tillsammans med vitlöken som jag gör i början av receptet och sen följa receptet som vanligt
Tillsätt så mycket buljong/vatten + buljongpulver så att grönsakerna precis täcks i grytan. Men ändå – nu i mars och särskilt nu i år när snön fortfarande ligger kvar – så är det årstiden då vi fortfarande har kvar vinterrotsaker innan vårens primörer kommer… De svenska primörerna lär ju dröja i år, så kallt som det fortfarande är
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.