Hur underbart är det inte att njuta av egen syradgurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syradgurka här
Smaksätt med pressad citron, dill samt salt och peppar. När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Blanda allt i en skål, smaka av medmed olja, citron eller salt och servera direkt. Nu gäller det att ta vara på överflödet så att det räcker längre fram under sommar och kanske till ochmed höst
På bilderna serverades biffarna i wraps med romansallad, paprika, gurkaoch en enkel tahinisås. Dessa fantastiskt goda vegobiffar baseras på kikärtor och vita bönor, och smaksätts medcitron, timjan och majs
Klyfta tomat och lök och blanda med majs. Dessutom håller den ju längre i kylskåpet än tex isbergssallas, så då kan man göra denna sallad och ha till alla måltider i veckan
Blanda med quinoan, tillsätt oljan och blanda väl. Supergott som tillbehör till kött eller fisk, eller varför inte köra med riven fetaost som en härlig sallad till lunch
Blanda med quinoan, tillsätt oljan och blanda väl. Koka quinoa i vattnet tillsammans med spiskummin. Skär bort skalet och tärna en citron, tärna gurkanoch hacka örterna
Blanda med quinoan, tillsätt oljan och blanda väl. Koka quinoa i vattnet tillsammans med spiskummin. Skär bort skalet och tärna en citron, tärna gurkanoch hacka örterna
Skala gurkan, ta bort kärnorna och dela i små bitar. Har man lite mer tid en dag kan jag rekommendera att laga den här mycket goda indiska rätten, Mughalai Korma, kycklinggryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.