Skala potatisen och dela ner i halva klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Häll på olja och krydda med gurkmeja, fänkålsfrön, kummin, senapsfrön, chilipulver, cashewnötter och salt
Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis och blomkål är mjukt under lock på medelvärme. Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn
Rör ner paprika, vitlök, ingefära och kryddor, låt fräsa med en stund. Smaka av med salt. Servera grytan som en vegetarisk rätt med en sallad eller som tillbehör till kött eller fisk
I en av de där matlagningsfilmerna med Lotta lagade hon till en indiskblomkålsgrytamedpotatis och tomater, Aloo Gobi hette den och där fick vi minsann både matnyttigt tips och ett gott skratt
Posts related to Aloo gobi curry - Krämig indiskpotatis- och blomkålsgrytaAloo gobi - Indisk gryta medpotatis och blomkålIndiskpotatismed kryddor och spenat - Aloo palakIndiskpotatismed mynta, ingefära och vitlök - Pudina alooTikka masala med grönsaker - Vegetarisk tikka masalaDela
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.