Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 kyld smördeg à 400 g ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk dijonsenap Svampröra: 250 g champinjoner 2 schalottenlökar 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk hackad färsk timjan ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 75 g Arla® färskost naturell
Spraya smör-&rapsolja över potatisen. Arla® Smör&rapsolja spray. Häll på den syrad grädden och koka ihop till önskad konsistens, 5-10 min. 600 g oxfilé. 2 msk Arla® Klarifierat Smör. 2 msk Arla® Svenskt Smör. 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30%. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla® Klarifierat Smör Pepparsås. 1 msk svartpepparkorn 1 gul lök 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 dl vitt vin 2 dl kalvbuljong 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30% ½ tsk salt Ugnsrostad potatis. 600 g potatis Arla® Smör&rapsolja spray 250 g körsbärstomater färsk timjan 1 tsk salt 1 krm svartpeppar
Arla® Svenskt Smör. 1¼ kg oxfilé. 100 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör. Receptet gäller för 8 port 1¼ kg oxfilé 1½ tsk salt 2 krm svartpeppar Arla® Svenskt Smör 1½ kg svartrötter ½ msk pressad citronsaft 100 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör 1 pressad vitlöksklyfta ½ dl hackad färsk persilja
1⅕ kg oxfilé i bit. 2 msk Arla® Svenskt Smör. 150 g Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1⅕ kg oxfilé i bit 2 tsk salt 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 kg blandade rotfrukter 4 dl rödvin 3 msk schalottenlökfond 3 tsk torkad timjan 2 tsk flingsalt Chilismör. 150 g Arla® Svenskt Smör 2 tsk sambal oelek 2 pressad vitlöksklyftor ½ dl hackad färsk persilja
Salta och peppra oxfilén och stek den gyllenbrun i olja i en stekpanna. 600 g oxfilé. 80 g Arla® Svenskt Smör. 50 g Arla® Svenskt Smör. 100 g Arla® Svecia, riven. 100 g Arla® Svenskt Smör. 2 msk Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé salt och peppar 1 msk rapsolja 80 g Arla® Svenskt Smör 1 krossad vitlöksklyfta Kroketter 400 g mandelpotatis 1 äggula 50 g Arla® Svenskt Smör 30 g färska gröna jalapenos 100 g Arla® Svecia, riven 1 dl vetemjöl 2 ägg 3 dl panko matolja till fritering Vinägerkokt rödlök 1 rödlök ½ dl champagnevinäger Majonnäs 100 g Arla® Svenskt Smör 1 ägg 2 msk champagnevinäger 1 dl rapsolja Smörstekta grönsaker. 250 g broccoli 50 g kantareller 2 msk Arla® Svenskt Smör Picklad majrova ½ dl ättiksprit 12% 1 dl strösocker 1½ dl vatten 1 majrova Till garnering
Gör så här Oxfilé och steklök. ½ dl Arla® Klarifierat Smör, rumsvarmt. 800 g oxfilé. 2 msk Arla® Svenskt Smör. 1 msk Arla® Svenskt Smör. 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30%. 100 g Arla® Svenskt Smör. 200 g Arla® Klarifierat Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Oxfilé och steklök. 800 g oxfilé 2 msk misopasta 1 msk japansk soja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla® Svenskt Smör 10 steklökar, gärna gul och röd med skal kvar Rostad jordärtskocka. 500 g jordärtskockor ½ dl Arla® Klarifierat Smör, rumsvarmt 1 tsk salt Vinägersky. 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 1 msk Arla® Svenskt Smör 3 msk rödvinsvinäger 8 dl kalvbuljong 5 kvistar färsk timjan 2 tsk majsstärkelse ½ tsk salt Jordärtskockskräm. 300 g jordärtskockor 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 100 g Arla® Svenskt Smör Till fritering. 1 tsk salt 200 g Arla® Klarifierat Smör 1 tsk flingsalt
Gör så här Stek oxfilén i smör i mycket het panna ca 1 min per sida. Baka potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, 15 - 30 min beroende på storlek. 600 g oxfilé. 1 msk Arla® Svenskt Smör. 2½ dl Arla® vispgrädde. 25 g Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 msk Arla® Svenskt Smör Madeirasås. 2½ dl Arla® vispgrädde 1 msk kinesisk soja ½ dl madeira 1 msk grovmalen svartpeppar 12 små potatisar 1½ dl Kvibille® cheddar riven 1 röd chili urkärnad och strimlad 25 g Arla® Svenskt Smör salt 200 g färsk haricots verts 2 hackade schalottenlökar 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk Arla® Svenskt Smör salt och peppar
Bryn oxfilén runt om i smör, salta och peppra. Arla® Svenskt Smör. 500 g oxfilé. 100 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g oxfiléArla® Svenskt Smör salt och peppar Gremolatasmör. 100 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör 1 pressad vitlöksklyfta rivet skal av 1 citron 1 dl hackad bladpersilja 1 krm salt ½ krm svartpeppar Grönsakssallad
Servera oxfilén med betor, svamp och örtsmör. Stek köttet 2-3 min per sida i smör-&rapsolja i en stekpanna. Koka betorna i vatten tills de är mjuka, 30-45 min. ca 600 g oxfilé i skivor. 2 msk Arla® Smör-&rapsolja. 1 msk Arla® Svenskt Smör. 2 msk Arla® Svenskt Smör. 100 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ca 600 g oxfilé i skivor 1 msk rosépeppar 1 msk torkad grönpeppar ½ tsk svartpeppar 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Glaserade betor 400 g polkabetor 400 g gulbetor 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk honung 1 msk färskpressad citronsaft 4 msk strimlad färsk persilja Krispig ostronskivling 200 g ostronskivling 2 msk Arla® Svenskt Smör salt och peppar Vispat örtsmör 100 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt 1 dl örtkryddor t ex persilja, dragon, gräslök 1 msk dijonsenap
Oxfilé. Duxelle-massa. Placera en tillräckligt stor form över rullen, fatta form och underlag med båda händerna och vänd allt upp-och-ner i en snabb rörelse, så att rullen hamnar på omlottvikningen
Salta och peppra oxfilén. Hetta upp stekpannan med lite smör och bryn oxfilén runtom. Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
Salta och peppra köttbitarna och stek dem 3-4 minuter på var sida. Pensla med uppvispat ägg och grädda 8-10 minuter eller tills smördegen har fått fin färg. 4 skivor oxfilé ca 150 g st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.