Inas mörka chokladmoussekvadrat
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1180 g socker
  • 1120 g vetemjöl
  • 112 g bakpulver
  • 10,5 dl mjölk
  • 1200 g mörk choklad 70 %
  • 12 st gelatinblad
  • 14 dl vispad grädde
  • 19 g florsocker
  • 11,5 dl vatten
  • 13 st gelatinblad
  • 11,5 msk kaffepulver
  • 11 msk muscovasdosocker
  • 1 Stora amerikanska blåbär
  • 1100 g mörk choklad
  • 1 Botten3 st ägg 180 g socker 120 g vetemjöl 12 g bakpulver 0,5 dl mjölk
  • 1 Mörk chokladmousse200 g mörk choklad 70 % 2 st gelatinblad 4 dl vispad grädde 9 g florsocker
  • 1 Kaffegelé1,5 dl vatten 3 st gelatinblad 1,5 msk kaffepulver 1 msk muscovasdosocker
  • 1 Dekorationer Stora amerikanska blåbär 100 g mörk chokladSockerkaksbotten
  • Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och sist mjölken. Bred ut på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 230 grader ca 5-7 min och låt svalna.
  • Stansa ut en botten med hjälp av en springform och placera sockerkaksbottnen i formen Fyllning
  • Smält chokladen. (ca 40-45 grader) Blötlägg gelatinet. Häll 1 dl grädde i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lägg i grädden. Värm upp så gelatinet smälter. Vispa resten av grädden och häll sedan den smälta chokladen i gelatinblandningen och rör om. Häll över allt i den vispade grädden och rör om. Bred sedan ut moussen på sockerkaksbottnen i formen. Ställ i frysen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten och tillsätt kaffepulver, gelatinet och socker. Låt svalna och skeda ut på moussetårtan. Skär kakan i bitar och garnera med blåbär och önskad chokladdekoration.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.