Fyll på med vin och buljong så att allt är täckt med vätska. Reducera ner i någon kvart medan du fräser pålitestrimaldprosciutto och champinjoner som du kan toppa varje portion med
Glöm inte att smaka av, du kanske föredrar mer eller mindrevin och- eller kryddor. När det hela har kokt ihop så ta av locket och häll på det sista av vinet, och låt såsen koka ner till önskad konsistens
Jag kanske är lite udda, men att komma hem till en färdig färssås, och bara behöva koka en bechamel, montera lasagnen och låta den tillagasi ugnen - det är för mignärapå snabbmat
Efter pizzabakandeti fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå tillspillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Skar dem i tunna tunna skivor och gjorde ett mönster och la även smulpaj i botten på formen. Lägg i smöret skuret ibitartillsammans med mjöl och florsocker i en bunke, finfördela allt till en grynig massa
200 g blåmusslor 1 morot det vita av 1 purjolök 4 schalottenlökar 2 msk olivolja 2 dl torrt vittvin 1 l fiskbuljong 60 g räkor med skal 2 dl vispgrädde 1 msk smör salt vitpeppar kryddgrönt, tillgarnering
Rensa rödingen och ta bort alla ben - jag brukar dela rödingenpå hälften nu. Salta och peppra med vitpeppar - använd finsaltinteflingsalttill så finfisk som röding - då fördelar sig saltet jämnt över fisken
-) Så här tillagade jag musslorna. -). I fredags så satt jag och sambon och mumsade på ett nät musslor efter att barnen lagt sig, godare fredagsmys får man leta efter
Receptet är taget direkt från Edelmans vinbok. Resten av vattnet koka jag en sockerlag påtillsammans med sockret och tillsattei de tidigare uppkokade druvorna
Annars skulle jag kanske bjuda på något från "NewYork", eftersom min vän åker ditpå lördag. Jag tror att jag riverilitecitronskal också på slutet - då blir det nog ännu godare
Dela det härSkrivutFacebookGoogleTwitterE-postGillaGilla Laddar. Ingredienser. Om du har äggvitor över och blir sugen på tårta är det här ett bra recept
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vittvin med dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden
Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minutertills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.