Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av spadet tillsammans med salt, sirap, kummin,rågmjöl och vetemjöl • Arbeta ihop till en smidig deg och låtden jäsa övertäckt i cirka 30 minuter
Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Klicka i mjukt smör och tillsätt sirap, ättiksprit, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
“Barnens favorit” har jag skrivit i marginalen av detta recept. Och det blir en väldigt barnvänlig konsistens på detta bröd, jag skriver inte svampigt, men mjukt och gosigt
Inför dotterns bakprov i skolan i veckan övade hon i helgen på att baka matbröd med jäst. Hon bakade rågkakor, och som en egen liten twist valde hon att blanda i lite linfrö
Ett utsökt rågbröd med russin, i praktiskt "portionsformat". Perfekt mellanmålsbröd tillsammans med ett matigt pålägg, eller som brytbröd till kvällen med en skål filmjölk
Grov rågkaka ca. Grov rågkaka ca. . Ja, vad säger man. Inte världsklass i alla fall. Nej de här blev lite torra faktiskt, det är ju alltid lika trist och särskilt när man jäst saker för det tar ju sån tid
Ugn. 175 grader. Det behövs. 350 g mjöl. 300 g rågsikt. 450 g smör. 200 g socker. 2 tsk bakpulver. Gör så här. Dela det rumsvarma smöret i bitar, häll i resterande ingredienser och knåda ihop till en slät deg
Grov Rågkaka 8 st. Grov Rågkaka 8 st. Bread is the new black, i alla fall i mitt kök. Brödinstresset har växt här så nu är det ganska mycket bröd i ugnen istället för kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.