Köttfärssås med syrad vitkålssallad, riven ost, ostchips, och blandad sallad. Syrad vitkålssallad. Blanda i en bunke med rapsolja,vitvinsvinäger, sötströ, citronpeppar och citron
Galette är en tunn bovetepannkaka som serveras som fransk ”streetfood”, vanligen fylld med ost och skinka, ägg som steks på insidan av den ihopvikta pannkakan och ibland även rökt lax och sparris
Blanda allt med vitkålen och krydda med färsk malen svartpeppar. Gör en stor sats av den här goda vitkålssalladen när du ändå är igång… Vitkålsallad med varm dressing 1 vitkålshuvud 2 gula lökar 2 spetspaprikor 2 stora morötter 1 dl pressad citron 1 dl vatten 1 1/2 dl rapsolja salt och peppar 1
Går visserligen att köpa färdigt men det går absolut inte att jämföras med den som man gör själv. Det är oerhört nyttigt för magen och har hjälpt många som har besvär med sin mage att få den i en bättre kondition
Strö på toppingen med ost och pizzakrydda som överst. Servera med en fräsch sallad. Hacka blomkålshuvudet i små bitar och mixa sedan till grumlig konsistens
Vispa 5 dl grädde och garnera med den och bären. Vispa ihop 4 äggvitor och 2 dl socker pösigt. Rör i 3 dl ricecrisp och bred ut på bakplåtspapper och grädda i 125 grader i 70 min
Smaka av med salt och peppar. Ingr. 800 g vitkål, 140 g bacon, 2 gul lök, 2 msk olja, 1 dl köttbuljong av tärning, ½ dl vitvins- eller äppelcidervinäger, 1-2 msk worcestersås, 1 dl Hellmans majonnäs, 1 dl creme fraiche, salt, peppar, ev gräslök eller purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.